Kuskus z brokułami, grillowaną kukurydzą i fasolą borlotti
przepis

Kuskus z brokułami, grillowaną kukurydzą i fasolą borlotti

  • role:
  • Smak i zdrowie
  • Kulinarna podróż
SKŁADNIKI (10 porcji):
Fasola Borlotti Pakowana Próżniowo 1200 g
Kukurydza Grillowana – Połówki Kolby 1000 g
Brokuły MINUTE 1000 g
Bataty 500 g
Ugotowana kasza jaglana 800 g
Śmietana 300 g
SOS
Oliwa z pestek winogron
Sos sojowy 50 g
Sok z limonki
Papryka, sól pieprz
Świeża kolendra
Sezam
Sposób przygotowania:

W piecu upiec pokrojone w kostkę bataty i doprawić oliwą z pestek winogron oraz papryką. Na koniec pieczenia wstawić do pieca na chwilę grillowaną kukurydzę. Brokuły delikatnie podsmażyć na oliwie. Przygotować sos: wymieszać śmietanę z sosem sojowym, sokiem z limonki i niewielką ilością wody. Do miseczki wyłożyć ugotowaną kaszę jaglaną, brokuły, bataty, kukurydzę i fasolę borlotti. Dodać sos i posypać świeżą kolendrą oraz sezamem.