Łosoś z fasolką szparagową i marchewką

Łosoś z fasolką szparagową i marchewką
Składniki:
Sposób przygotowania:
Łososia opłukać, osuszyć, skropić odrobiną wina, oprószyć skórką cytryny, solą i mielonym pieprzem. Odstawić pod przykryciem na 30 minut do lodówki. Roztopić masło z cukrem, dodać rozmrożone warzywa. Smażyć 3 minuty mieszając. Wlać pozostałe wino, doprawić rozmarynem, solą i pieprzem. Dusić kolejne 5 minut. Filety z łososia podsmażyć na maśle po 3 minuty z każdej strony. Kaszę opłukać i prażyć na suchej patelni. Dodać pół szklanki wody oraz pasternak. Gdy płyn odparuje dodać powoli wino stołowe w dwóch porcjach. Zdjąć z ognia kaszę gdy będzie miękka. Przyprawić do smaku. Podawać z sosem beszamelowym.
Ilość porcji
10
Czas przygotowania
Ocena
brak
Dodane przez
Produkty Bonduelle użyte w przepisie

Mieszanka Warzywna "Kalifornia" Minute

Masa netto: 2500 g
Więcej Dodaj do zamówienia

Pasternak Krojony

Masa netto: 2500 g
Więcej Dodaj do zamówienia
Komentarze
Wykorzystano 0 / 1000 znaków
Strefa Nagród
facebook
Warzywne inspiracje
UWAGA:
do poprawnego działania strony włącz w przeglądarce internetowej obsługę JavaScirpt