Minestrone z jarmużem, białą fasolą i jagodami goji
przepis

Minestrone z jarmużem, białą fasolą i jagodami goji

  • role:
  • Składnik dania
  • Smak i zdrowie
  • Kulinarna podróż
SKŁADNIKI (4 porcje):
Biała Fasola Cannellini PAKOWANA PRÓŻNIOWO 310 g
Seler 20 g
Marchewka 20 g
Cebula 1 szt.
Gałązka rozmarynku 1 szt
Pulpa pomidorowa 200 g
Jarmuż Tysiąc Liści 200 g
Jagody goji 15 g
Bulion warzywny
Liść laurowy
Oliwa z oliwek
Sól, pieprz
Sposób przygotowania:

W garnku, na oliwie z oliwek, podsmażyć seler, marchewkę i cebulę, wszystkie warzywa pokrojone w małą kostkę. Dodać rozmaryn, liście laurowe, fasolę i pulpę pomidorową. Po kilku minutach dodać białe wino i bulion warzywny. Pod koniec gotowania dodać jarmuż. Doprawić oliwą, pieprzem i jagodami goji.

Zupę podawać z dodatkiem oliwy z oliwek. Można udekorować gałązką rozmarynu.