Mini tarty z bakłażana
przepis

Mini tarty z bakłażana

SKŁADNIKI (4 porcje, 40 min):
Ser halloumi 120 g
Ciasto francuskie 1 op.
Czosnek 1 ząbek
Oregano do smaku
Jajko 1 szt.
Pomidory malinowe ok. 200 g
Primerba bazyliowa do smaku
Sól do smaku
Pieprz młotkowany do smaku
Świeża bazylia do dekoracji
Bakłażany Grillowane 350 g
Sposób przygotowania:

Z ciasta francuskiego wykroić prostokąty 10cm x 7cm. Przełożyć je na blachę z pergaminem i posmarować roztrzepanym jajkiem. Na porcję ciasta położyć rozmrożone bakłażany posmarowane niewielką ilością primerby bazyliowej, posiekany czosnek, plasterki pomidora oraz sera halloumi. Całość posypać oregano oraz pieprzem i solą. Wstawić do rozgrzanego piekarnika 180 °C na około 20 minut. Tak przygotowane tarty podawać ze świeżą bazylią.