Parmigiana z grillowanymi warzywami
przepis

Parmigiana z grillowanymi warzywami

  • role:
  • Idealne połączenie
  • Przekąska
SKŁADNIKI (4 porcje, 30 min):
Bakłażany Grillowane 12 plastrów
Mieszanka Warzyw Grillowanych Andaluzja 350 g
Ser mozarella 250 g
Tarty parmezan 100 g
Pęczek bazylii 1 szt.
Oliwa z oliwek extra virgin
Sól
Pieprz
Sposób przygotowania:

Na patelni rozgrzać odrobinę oliwy z oliwek, podsmażyć rozmrożoną mieszankę warzyw grillowanych, posolić i smażyć ok. 5 minut. Dodać kilka porwanych listków bazylii. Mozarellę pokroić w kostkę i osuszyć na sicie. Na patelni ułożyć warstwę bakłażanów w plastrach. Na każdym plastrze ułożyć podsmażone warzywa grillowane, mozarellę, posypać parmezanem, świeżą bazylią. Następnie ułożyć kolejną warstwę bakłażana, warzywa, mozarellę, parmezan i bazylię. Na wierzchu ułożyć plastry bakłażana. Tak przygotowane warzywa zapiekać w piecu w temp. 200°C przez około 15 minut. Sposób podania: Podawać w płaskim naczyniu z dodatkiem świeżej bazylii. Posypać tartym parmezanem.