Pepisotto z batatami i pietruszką, tofu i kurkami

Składniki

Pepitki z grochu łuskanego & cukinii

100 g

Mieszanka batatów i pietruszki

60 g

Jarmuż tysiąc liści

30 g

Kurki w zalewie

40 g

Tofu wędzone

40 g

Bulion

50 ml

Serek mascarpone

50 g

Masło

20 g

Sól

do smaku

Liczba porcji

1 porcja

Czas przygotowania

20 minut

Składniki

Pepitki z grochu łuskanego & cukinii

100 g

Mieszanka batatów i pietruszki

60 g

Jarmuż tysiąc liści

30 g

Kurki w zalewie

40 g

Tofu wędzone

40 g

Bulion

50 ml

Serek mascarpone

50 g

Masło

20 g

Sól

do smaku

Sposób przygotowania:

Pepitki gotować we wrzącej, lekko osolonej wodzie w proporcjach 5:1 przez 8 minut. Odcedzić, dodać bulion, mascarpone i zimne masło. Doprawić do smaku i dobrze wymieszać.

Bataty z pietruszką podsmażyć razem z kurkami, a gdy się zezłocą dodać tofu pokrojone w kostkę. Całość smażyć jeszcze minutę i wyłożyć na pepitki. Dekorować chipsami z jarmużu.

PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:

Pepitki z grochu łuskanego & cukinii

Jarmuż tysiąc liści

Kurki w zalewie

Aplikacja B!Master

Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!

 

Aplikacja B!Master to: 

Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!

Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco

Baza wszystkich informacji w jednym miejscu

Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!

 

Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.

Pobierz aplikację