Pepisotto z grzybami
przepis

Pepisotto z grzybami

  • role:
  • Składnik dania
  • Smak i zdrowie
SKŁADNIKI (5 porcji, 20 min):
Pepitki z grochu łuskanego & cukinii 250 g
Kurki w Zalewie 150 g
Boczniaki Mini 150 g
Wino białe 100 ml
Wywar warzywny 250 ml
Cebula oczyszczona 100 g
Parmezan 50 g
Świeże zioła do dekoracji 10 g
Sól 2 g
Świeżo mielony czarny pieprz 2 g
Olej 50 ml
Sposób przygotowania:

Cebulę pokroić w kostkę. Pepitki (suche), cebulę i grzyby usmażyć na oleju. Następnie podlewać winem.

Po odparowaniu zalać całość wywarem warzywnym. Gotować przez 10 minut ciągle mieszając. Przyprawić do smaku.

Sposób podania:

Posypać tartym parmezanem i udekorować ziołami.