Pepitki ze smażonymi warzywami
przepis

Pepitki ze smażonymi warzywami

  • role:
  • Składnik dania
  • Smak i zdrowie
SKŁADNIKI (1 porcja, 30 min):
Pepitki z czerwonej soczewicy & marchewki 40 g
Marchewka 30 g
Pietruszka korzeń 30 g
Cukinia 30 g
Rzodkiewka 20 g
Czosnek 2 g
Olej z wędzonych warzyw 10 ml
Sól, pieprz
Sposób przygotowania:

Pepitki gotować we wrzącej, lekko osolonej wodzie przez 8 minut. Zachować proporcje 5:1. Przelać zimną wodą. Przyprawić solą i pieprzem oraz olejem wędzone warzywa.

Warzywa ugotować i zahartować. Przed podaniem podsmażyć na oleju.

Sposób podania:

Pepitki ułożyć na okrągłym ringu i podawać z usmażonymi warzywami.