Pieczarki smażone z boczkiem

Składniki

Pieczarki Marynowane Tradycyjne Całe

500 g

Masło

25 g

Boczek wędzony

100 g, krojony w paseczki

Czosnek

2 ząbki, drobno krojone

Posiekana natka pietruszki

1 pęczek, drobno posiekany

Sól

do smaku

Pieprz

do smaku

Liczba porcji

4

Czas przygotowania

30 minut

Składniki

Pieczarki Marynowane Tradycyjne Całe

500 g

Masło

25 g

Boczek wędzony

100 g, krojony w paseczki

Czosnek

2 ząbki, drobno krojone

Posiekana natka pietruszki

1 pęczek, drobno posiekany

Sól

do smaku

Pieprz

do smaku

Sposób przygotowania:

Odcedzone pieczarki pokroić na ćwiartki i zarumienić na patelni na maśle. Dodać pokrojony czosnek, boczek i jeszcze chwilę razem smażyć, aż boczek się zrumieni. Na koniec dodać pokrojoną natkę pietruszki.

Sposób podania:

Całość doprawić pieprzem i ewentualnie solą do smaku. Tak przyrządzone pieczarki świetnie smakują jako dodatek do pieczonego kurczaka lub innego dania na bazie mięsa. Można też podawać je samodzielnie z chrupiącymi kromkami chleba.

PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:

Pieczarki marynowane tradycyjne całe

Aplikacja B!Master

Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!

 

Aplikacja B!Master to: 

Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!

Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco

Baza wszystkich informacji w jednym miejscu

Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!

 

Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.

Pobierz aplikację