Rillettes z wędzoną makrelą

Składniki

Brunoise duet cukinii

20 g

Brunoise duet marchewki

20 g

Serek mascarpone

10 g

Makrela wędzona

30 g

Papryczka peperoncino

1 szt.

Jogurt naturalny

10 g

Szalotka

1 szt.

Sól, pieprz

do smaku

Kiełki pora

do dekoracji

Grzanki

2 szt.

Liczba porcji

1 porcja

Czas przygotowania

10 minut

Składniki

Brunoise duet cukinii

20 g

Brunoise duet marchewki

20 g

Serek mascarpone

10 g

Makrela wędzona

30 g

Papryczka peperoncino

1 szt.

Jogurt naturalny

10 g

Szalotka

1 szt.

Sól, pieprz

do smaku

Kiełki pora

do dekoracji

Grzanki

2 szt.

Sposób przygotowania:

Warzywa Brunoise rozmrozić, przygotować według rekomendacji na opakowaniu i wystudzić. Cebulkę i papryczkę również pokroić w kostkę brunoise i dodać do warzyw. Makrelę posiekać, dodać do niej serek, jogurt oraz doprawić solą i pieprzem. Wszystkie składniki połączyć mieszając.

Sposób podania:

Przygotowane danie serwować za pomocą ringu na płaskim talerzu. Potrawę udekorować kiełkami pora i warzywami Brunoise. Podawać z grzankami.

Przepis przygotowany przez Szefa Kuchni Tomasza Krake.

PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:

Aplikacja B!Master

Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!

 

Aplikacja B!Master to: 

Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!

Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco

Baza wszystkich informacji w jednym miejscu

Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!

 

Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.

Pobierz aplikację