Roladki sycylijskie z warzywami grillowanymi
przepis

Roladki sycylijskie z warzywami grillowanymi

  • role:
  • Idealne połączenie
  • Składnik dania
  • Wyjątkowe okazje
  • Przekąska
SKŁADNIKI (4 porcje, 30 min):
Bakłażany Grillowane 9 plastrów
Mieszanka Warzyw Grillowanych Andaluzja 400 g
Chleb tostowy bez skórki 2 kromki
Słodki ser provolone 80 g
Tarty parmezan 80 g
Pomidorki cherry 20 szt.
Ząbek czosnku 1 szt.
Oliwa z oliwek extra virgin
Sól
Pieprz
Sposób przygotowania:

Ser provolone i chleb tostowy pokroić w drobną kostkę. Mieszankę warzyw grillowanych połączyć z 60 g parmezanu i 60 g sera provolone. Rozłożyć plastry bakłażana i ułożyć na nich mieszankę warzyw z serem. Zwinąć w roladki i ułożyć na patelni na papierze do pieczenia. Przekrojone na kawałki pomidorki podsmażyć na patelni z dodatkiem czosnku i oliwy z oliwek. Pomidorki przełożyć do roladek. Posypać pozostałym parmezanem, skropić oliwą i smażyć do uzyskania złocistego koloru.

Sposób podania:

Podawać na zimno skropione oliwą.