Sakiewki z pieczarkami i kurkami

Składniki

Pieczarki krojone w zalewie

150 g

Kurki w zalewie

150 g

Dynia w kostkach

500 g

Czerwona cebula posiekana

2 szt.

Ser feta

100 g

Oliwa

4 łyżki

Ocet balsamiczny

2 łyżki

Cukier

1 łyżeczka

Ciasto francuskie chłodzone

8 kawałków 10x10 cm

Tymianek świeży

2 gałązki

Sól

do smaku

Pieprz świeżo mielony

do smaku

Liczba porcji

4

Czas przygotowania

35 minut

Składniki

Pieczarki krojone w zalewie

150 g

Kurki w zalewie

150 g

Dynia w kostkach

500 g

Czerwona cebula posiekana

2 szt.

Ser feta

100 g

Oliwa

4 łyżki

Ocet balsamiczny

2 łyżki

Cukier

1 łyżeczka

Ciasto francuskie chłodzone

8 kawałków 10x10 cm

Tymianek świeży

2 gałązki

Sól

do smaku

Pieprz świeżo mielony

do smaku

Sposób przygotowania:

Rozgrzać piekarnik do 200°C. Dynię pokrojoną w kostkę włożyć do naczynia żaroodpornego, skropić oliwą z oliwek, dodać sól i świeżo zmielony pieprz, następnie włożyć do piekarnika na ok. 30 min. Podsmażyć drobno pokrojoną cebulę na oliwie z oliwek, po chwili dodać 2 łyżki octu balsamicznego, doprawić solą i cukrem. Dodać pieczarki i liście tymianku, zostawić i gotować na małym ogniu na parę minut. Połączyć dynię, podsmażone pieczarki, kurki i cebulę oraz rozdrobnioną fetę.

Sposób podania:

Przygotować na blaszce z piekarnika 8 średnich kawałków ciasta francuskiego (10×10 cm). Na każdy kawałek nałożyć trochę farszu. Formę sakiewek otrzymuje się sklejając razem dwa przeciwległe rogi ciasta, to samo zrobić z drugą parą rogów. Zapiekać sakiewki w piekarniku około 15 minut, aż się zarumienią.

PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:

Kurki w zalewie

Dynia w kostkach

Pieczarki krojone w zalewie [pillow pack]

Aplikacja B!Master

Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!

 

Aplikacja B!Master to: 

Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!

Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco

Baza wszystkich informacji w jednym miejscu

Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!

 

Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.

Pobierz aplikację