Sałatka bankietowa z kaszą i buraczkami

Składniki

Kasza gryczana w warzywami

400 g

Buraczki w kostkach pakowane próżniowo

425 ml

Figi

3 szt.

Orzechy ziemne

50 g

Miód

40 g

Ocet balsamiczny

30 g

Kumin

do smaku

Świeży rozmaryn

do smaku

Sól

do smaku

Oliwa peperoncino

do dekoracji

Świeże zioła

do dekoracji

Liczba porcji

6 porcji

Czas przygotowania

30 minut

Składniki

Kasza gryczana w warzywami

400 g

Buraczki w kostkach pakowane próżniowo

425 ml

Figi

3 szt.

Orzechy ziemne

50 g

Miód

40 g

Ocet balsamiczny

30 g

Kumin

do smaku

Świeży rozmaryn

do smaku

Sól

do smaku

Oliwa peperoncino

do dekoracji

Świeże zioła

do dekoracji

Sposób przygotowania:

Kaszę (temp. wyjściowa -18°C) piec pod przykryciem w temp. 120°C przez 15-20 minut (para 80%). Doprawić kuminem, solą i oliwą.

Buraki zamarynować w occie balsamicznym, miodzie i posiekanym rozmarynie.

Figę wyfiletować, orzechy uprażyć na suchej patelni. Układać w szklanych słoiczkach warstwowo.

Sposób podania:

Na dnie naczynia ułożyć warstwami buraczki, kaszę z warzywami oraz figi. Udekorować świeżymi ziołami.

PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:

Aplikacja B!Master

Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!

 

Aplikacja B!Master to: 

Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!

Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco

Baza wszystkich informacji w jednym miejscu

Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!

 

Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.

Pobierz aplikację