Sałatka grecka z fasolą i borówką amerykańską

Składniki

Biała fasola pakowana próżniowo

700 g

Grillowany duet czerwonej i żółtej papryki Service+

500 g

Ogórek zielony

2 szt.

Borówka amerykańska

2 szt.

Natka pietruszki

100 g

Oliwki

100 g

Ser feta

300 g

Oregano

200 g

Oliwa z oliwek

2 łyżki

Krem balsamiczny

150 ml

Skórka z cytryny

2 łyżki

Sól

wedle uznania

Pieprz

do smaku

Liczba porcji

10 porcji

Czas przygotowania

15 minut

Składniki

Biała fasola pakowana próżniowo

700 g

Grillowany duet czerwonej i żółtej papryki Service+

500 g

Ogórek zielony

2 szt.

Borówka amerykańska

2 szt.

Natka pietruszki

100 g

Oliwki

100 g

Ser feta

300 g

Oregano

200 g

Oliwa z oliwek

2 łyżki

Krem balsamiczny

150 ml

Skórka z cytryny

2 łyżki

Sól

wedle uznania

Pieprz

do smaku

Sposób przygotowania:

Zetrzeć skórkę z cytryny. Przygotować sos. Ogórki pokroić w plastry, cebulę w pióra, paprykę pokroić w kawałki, natkę pietruszki oraz koperek posiekać. Dodać fasolę, oliwki i ser feta.

Sposób podania:

Wszystkie składniki połączyć z sosem i podać.

PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:

Aplikacja B!Master

Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!

 

Aplikacja B!Master to: 

Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!

Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco

Baza wszystkich informacji w jednym miejscu

Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!

 

Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.

Pobierz aplikację