Sałatka wiosenna z zielonym groszkiem
przepis

Sałatka wiosenna z zielonym groszkiem

SKŁADNIKI (4 porcje, 30 min):
Groszek Konserwowy 300 g
Pieczarki Krojone w Zalewie 400 g
Żółta papryka pokrojona w kostkę 1 szt.
Czerwona papryka pokrojona w kostkę 1 szt.
Oliwa z oliwek 1 łyżka
Cebula posiekana 1 szt.
Czosnek 1 szt.
Oregano 2 gałązki
Sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:

Zeszklić cebulę na oliwie z oliwek na patelni albo w woku. Dodać pieczarki, wyciśnięty przez praskę czosnek i smażyć przez parę minut. Dodać zielony groszek, pokrojoną paprykę, oregano i smażyć około 5 minut. Na koniec doprawić solą i pieprzem do smaku.