SAŁATKA  YUMMY FALAFEL
przepis

SAŁATKA YUMMY FALAFEL

  • role:
  • Składnik dania
  • Kulinarna podróż
SKŁADNIKI (10 porcji, 8 min):
Yummy Vegeburger Falafel 10 sztuk
Brokuły MINUTE® 1000 g
Mieszanka zielonych sałata według uznania
Komosa ryżowa ugotowana 1000 g
Pomidorki cherry 500 g
Orzechy włoskie uprażone do posypania
Świeżo mielony pieprz
Czerwona cebula pokrojona w piórka 100 g
Sos:
Biały ser 300 g
Świeża mięta 80 g
Sok z cytryny 40 g
Oliwa z oliwek 100 g
Sposób przygotowania:

Vegeburgery Yummy Falafel rozmrozić w temperaturze +3°C i piec w piecu w temperaturze 210°C przez 8 minut, a następnie pozostawić do ostygnięcia. Rozmrozić brokuły i odciąć nóżki (głąbiki). Pomidorki pokroić na pół i wyczyścić z pestek. Brokuły połączyć z komosą ryżową, pomidorkami, czerwoną cebulą, orzechami i mieszanymi sałatami.

Vegeburgery pokroić na 5 pasków.
Przygotować sos mieszając wszystkie składniki.

Sposób podania:


Przygotowaną sałatę ułożyć na talerzu. Na wierzchu położyć pokrojonego Vegeburgera Yummy Falafel. Udekorować sosem i posypać świeżo mielonym pieprzem.