Sałatka z buraczkami i orzechami
przepis

Sałatka z buraczkami i orzechami

  • role:
  • Składnik dania
  • Smak i zdrowie
  • Wyjątkowe okazje
SKŁADNIKI (10 porcji):
Buraczki w Kostkach PAKOWANE PRÓŻNIOWO 800 g
Roszponka 350 g
Żółty ser Compte 400 g
Orzechy włoskie 100 g
Pietruszka posiekana
SOS
Musztarda 100 g
Ocet winny 70 ml
Oliwa 30 ml
Sól, pieprz
Sposób przygotowania:

Połączyć elementy na sos, dokładnie wymieszać. Odcedzić buraczki i wymieszać z orzechami. Doprawić do smaku solą i pieprzem, a następnie dodać sos. Na talerz wyłożyć roszponkę, buraczki z orzechami i sosem, dodać pokrojony w kostkę ser Compte. Udekorować posiekaną pietruszką.