Sałatka z grillowanymi warzywami
przepis

Sałatka z grillowanymi warzywami

  • role:
  • Składnik dania
  • Smak i zdrowie
  • Przekąska
SKŁADNIKI (10 porcji):
Groszek Zielony MINUTE 1000 g
Cukinia Grillowana 150 g
Grillowany Duet Czerwonej i Żółtej Papryki 150 g
Suszone pomidory 10 szt.
Musztarda 80 g
Ocet balsamiczny 40 ml
Oliwa z oliwek 250 ml
Sól, pieprz
Bazylia
Sposób przygotowania:

Zamrożone grillowane warzywa zamarynować oliwą, solą i pieprzem. Zostawić na 12 godzin. Filet z piersi z kurczaka podsmażyć z dodatkiem bazylii i pokroić w plastry. Przygotować sos, skropić nim składniki sałatki. Przygotować sałatkę w miseczce zaczynając od sosu, następnie warzywa grillowane i zielony groszek. Na koniec dodać suszone pomidory i kawałek piersi z kurczaka. Udekorować liśćmi bazylii.