Sałatka z grillowanymi warzywami
przepis

Sałatka z grillowanymi warzywami

SKŁADNIKI (4 porcje, 30 min):
Bakłażany Grillowane 80 g
Cukinia Grillowana 80 g
Mix sałat
Bagietka 1/2 szt.
Szynka parmeńska opakowanie
Czerwona papryka 1 szt.
Czerwona cebula 1/2 szt.
Ser Pecorino 50 g
Masło ziołowe 50 g
Sos vinegraitte do smaku
Sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:

Bakłażana i cukinię podsmażyć. Szynkę parmeńską również podsmażyć, aby była chrupiąca. Czerwoną paprykę pokroić w kostkę, a cebulę w bardzo cienkie talarki. Wszystkie składniki połączyć z sałatą, sosem vinegraitte i doprawić do smaku solą i pieprzem. Sałatkę podawać posypaną serem pecorino i z grzankami z bagietki z masłem czosnkowym.