Sałatka z Pepitek z cieciorki i kukurydzy z awokado
przepis

Sałatka z Pepitek z cieciorki i kukurydzy z awokado

  • role:
  • Składnik dania
  • Smak i zdrowie
SKŁADNIKI (4 porcje, 15 min):
Pepitki z cieciorki & kukurydzy 400 g
Papryka świeża 50 g
Pomidory concasse 50 g
Creme fraiche 40 g
Oliwki czarne 20 g
Awokado 1/2 sztuki
Mango 1/3 sztuki
Limonka 1/2 sztuki
Oliwa z oliwek
Sposób przygotowania:

Pepitki gotować we wrzącej, lekko osolonej wodzie przez 8 minut. Zachować proporcje 5:1. Przelać zimną wodą. Odstawić.

Paprykę i pomidory pokroić w kostkę. Dodać ugotowane Pepitki, szczypiorek, koperek, oliwę z oliwek, sok z limonki, sól i pieprz. Wszystkie składniki wymieszać.

Sposób podania:


Całość przełożyć na talerz i udekorować kawałkami awokado, mango, oliwkami z oliwek i creme fraiche.