Sałatka z pepitek z cieciorki i kukurydzy z awokado

Składniki

Pepitki z cieciorki & kukurydzy

400 g

Papryka świeża czerwona

50 g

Pomidory concasse

50 g

Creme fraiche

40 g

Czarne oliwki

20 g

Awokado

1/2 sztuki

Mango

1/3 sztuki

Limonka

1/2 sztuki

Oliwa z oliwek

wedle uznania

Liczba porcji

4 porcje

Czas przygotowania

15 minut

Składniki

Pepitki z cieciorki & kukurydzy

400 g

Papryka świeża czerwona

50 g

Pomidory concasse

50 g

Creme fraiche

40 g

Czarne oliwki

20 g

Awokado

1/2 sztuki

Mango

1/3 sztuki

Limonka

1/2 sztuki

Oliwa z oliwek

wedle uznania

Sposób przygotowania:

Pepitki gotować we wrzącej, lekko osolonej wodzie przez 8 minut. Zachować proporcje 5:1. Przelać zimną wodą. Odstawić.

Paprykę i pomidory pokroić w kostkę. Dodać ugotowane Pepitki, szczypiorek, koperek, oliwę z oliwek, sok z limonki, sól i pieprz. Wszystkie składniki wymieszać.

Sposób podania:

Całość przełożyć na talerz i udekorować kawałkami awokado, mango, oliwkami z oliwek i creme fraiche.

PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:

Aplikacja B!Master

Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!

 

Aplikacja B!Master to: 

Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!

Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco

Baza wszystkich informacji w jednym miejscu

Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!

 

Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.

Pobierz aplikację