Sałatka z Pepitek z cieciorki i kukurydzy z soczewicą i wędzonym twarogiem
przepis

Sałatka z Pepitek z cieciorki i kukurydzy z soczewicą i wędzonym twarogiem

  • role:
  • Składnik dania
  • Smak i zdrowie
SKŁADNIKI (5 porcji, 20 min):
Pepitki z cieciorki & kukurydzy 250 g
Soczewica PAKOWANA PRÓŻNIOWO 100 g
Seler naciowy 120 g
Czerwona porzeczka 50 g
Ser twaróg wędzony 150 g
Pomidorki koktajlowe 100 g
Sumak 5 g
Miód 40 ml
Ocet winny 50 ml
Mięta
Sposób przygotowania:

Pepitki gotować we wrzącej, lekko osolonej wodzie przez 8 minut. Zachować proporcje 5:1. Przelać zimną wodą.

Seler i pomidory pokroić i połączyć z Pepitkami. Dodać porzeczkę, soczewicę, pokrojoną miętę oraz sumak. Całość zalać octem i miodem.

Sposób podania:

Podawać z wędzonym twarogiem.