Sałatka z pepitek z olejem porowym i tofu

Składniki

Pepitki z cieciorki & kukurydzy

120 g

Olej porowy Manufaktura Łagowski

50 ml

Ogórek zielony

2 sztuki

Rzodkiewki

2 sztuki

Groszek cukrowy

60 g

Pomidorki cherry

10 sztuk

Sałata

120 g

Tofu

100 g

Sól, pieprz

do smaku

Liczba porcji

4 porcje

Czas przygotowania

20 minut

Składniki

Pepitki z cieciorki & kukurydzy

120 g

Olej porowy Manufaktura Łagowski

50 ml

Ogórek zielony

2 sztuki

Rzodkiewki

2 sztuki

Groszek cukrowy

60 g

Pomidorki cherry

10 sztuk

Sałata

120 g

Tofu

100 g

Sól, pieprz

do smaku

Sposób przygotowania:

Pepitki ugotuj w osolonej wodzie w proporcji 5/1 przez 8 minut, na koniec przelej zimną wodą, odstaw.

Pokrój warzywa, rozgrzej olej porowy.

Usmaż tofu. Całość dopraw solą i pieprzem.

Sposób podania:

Przełóż sałatki na talerz, polej olejem porowym.

Wideo:

PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:

Aplikacja B!Master

Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!

 

Aplikacja B!Master to: 

Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!

Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco

Baza wszystkich informacji w jednym miejscu

Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!

 

Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.

Pobierz aplikację