Snack z ryżem, warzywami i cheddarem z łososiem i kremem jogurtowym

Składniki

Snack z ryżem, warzywami i cheddarem

10 szt

Łosoś wędzony

200 g

Jogurt naturalny

100 ml

Pomidor koktajlowy

100 g

Oliwki czarne bez pestek

50 g

Ogórek konserwowy

50 g

Pistacje siekane

40 g

Szczypiorek

5 g

Oliwa z oliwek extra vergine

do smaku

Sól, pieprz

do smaku

Liczba porcji

10 porcji

Czas przygotowania

10 minut

Składniki

Snack z ryżem, warzywami i cheddarem

10 szt

Łosoś wędzony

200 g

Jogurt naturalny

100 ml

Pomidor koktajlowy

100 g

Oliwki czarne bez pestek

50 g

Ogórek konserwowy

50 g

Pistacje siekane

40 g

Szczypiorek

5 g

Oliwa z oliwek extra vergine

do smaku

Sól, pieprz

do smaku

Sposób przygotowania:

Snack z ryżem, warzywami i cheddarem upiec w piecu w temperaturze 210°C przez 8 minut.

Jogurt wymieszać z szczypiorkiem, posiekanymi pistacjami, oliwą oraz solą i pieprzem. Oliwki, pomidorki koktajlowe i korniszony pokroić w plasterki.

Sposób podania:

Snack z ryżem, warzywami i cheddarem ułożyć na talerzu, na wierzchu rozłożyć porcję wędzonego łososia. Każdą porcję udekorować sosem z jogurtu oraz pokrojonymi warzywami.

PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:

Aplikacja B!Master

Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!

 

Aplikacja B!Master to: 

Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!

Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco

Baza wszystkich informacji w jednym miejscu

Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!

 

Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.

Pobierz aplikację