Snack ze szpinakiem i serem provolone z konfitowanym pomidorem na tostach

Składniki

Snack ze szpinakiem, groszkiem i provolone

10 szt.

Pomidor koktajlowy

250 g

Cienkie kromki chleba

10 szt.

Świeży koperek

do dekoracji

Oliwa z oliwek extra vergine

do smaku

Sól, pieprz

do smaku

Liczba porcji

10 porcji

Czas przygotowania

30 minut

Składniki

Snack ze szpinakiem, groszkiem i provolone

10 szt.

Pomidor koktajlowy

250 g

Cienkie kromki chleba

10 szt.

Świeży koperek

do dekoracji

Oliwa z oliwek extra vergine

do smaku

Sól, pieprz

do smaku

Sposób przygotowania:

Snack ze szpinakiem i serem provolone upiec w piecu w temperaturze 210°C przez 8 minut.

Cienko pokrojony chleb podpiec w piekarniku w temperaturze 180°C przez 10 minut. Pomidory gotować w kuchence mikrofalowej w wodzie przez 2 minuty (moc 900 W). Następnie obrać je ze skórki i doprawić oliwą, solą, pieprzem, oregano i piec w piekarniku w temperaturze 160°C przez 8/10 minut.

Sposób podania:

Na talerzu rozłożyć tosty, na wierzchu położyć Snack ze szpinakiem i serem provolone, udekorować pomidorkami konfitowanymi i świeżym koprem.

PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:

Aplikacja B!Master

Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!

 

Aplikacja B!Master to: 

Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!

Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco

Baza wszystkich informacji w jednym miejscu

Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!

 

Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.

Pobierz aplikację