Spaghetti bolognese

Składniki

Duet Marchwi w Plastrach MINUTE®

120 g

Makaron spaghetti

600 g

Mięso mielone

400 g

Cebula

30 g

Olej

40 ml

Czosnek

1-2 ząbki

Parmezan tarty

do smaku

Sól

do smaku

Pieprz

do smaku

Liczba porcji

10

Czas przygotowania

30 minut

Składniki

Duet Marchwi w Plastrach MINUTE®

120 g

Makaron spaghetti

600 g

Mięso mielone

400 g

Cebula

30 g

Olej

40 ml

Czosnek

1-2 ząbki

Parmezan tarty

do smaku

Sól

do smaku

Pieprz

do smaku

Sposób przygotowania:

Na oleju podsmażyć posiekaną cebulę, czosnek, marchewkę w plastrach i mięso mielone. Wlać sos pomidorowy, dodać oregano, gotować przez kilkanaście minut. Doprawić do smaku.

Sposób podania:

Sos dodać do ugotowanego makaronu. Podawać posypane parmezanem.

PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:

Aplikacja B!Master

Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!

 

Aplikacja B!Master to: 

Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!

Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco

Baza wszystkich informacji w jednym miejscu

Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!

 

Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.

Pobierz aplikację