Spaghetti z anchois i jarmużem

Składniki

Jarmuż tysiąc liści

200 g

Filety anchois

300 g

Makaron spaghetti

400 g

Pietruszka

do smaku

Czosnek

3 ząbki

Pomidor koktajlowy

200 g

Parmezan tarty

70 g

Świeża bazylia

2 gałązki

Bułka tarta

100 g

Ocet winny

100 ml

Woda

100 ml

Sól

do smaku

Pieprz

do smaku

Liczba porcji

4

Czas przygotowania

60 minut

Składniki

Jarmuż tysiąc liści

200 g

Filety anchois

300 g

Makaron spaghetti

400 g

Pietruszka

do smaku

Czosnek

3 ząbki

Pomidor koktajlowy

200 g

Parmezan tarty

70 g

Świeża bazylia

2 gałązki

Bułka tarta

100 g

Ocet winny

100 ml

Woda

100 ml

Sól

do smaku

Pieprz

do smaku

Sposób przygotowania:

200 g anchois włożyć do miseczki i zalać octem winnym, włożyć do lodówki na godzinę. Po godzinie odcedzić i doprawić do smaku solą, pieprzem i posiekaną pietruszką.

Pomidory pokroić, doprawić 1 ząbkiem czosnku, bazylią, 50 g tartego parmezanu, oliwą, solą, pieprzem i piec w piekarniku w temperaturze 180°C przez 10 minut.

Na patelni podsmażyć posiekany czosnek z pozostałymi pokrojonymi filetami anchois. Dodać jarmuż i przygotowane już pomidory, smażyć przez minimum 2 minuty do uzyskania temperatury 70°C wewnątrz produktu.

Sposób podania:

Ugotować makaron na spaghetti. Makaron wymieszać z przygotowanymi warzywami. Zgrillować chleb z dodatkiem oliwy, czosnku, siekanymi anchois i tartym parmezanem. Podawać z marynowanymi anchois i grillowanym chlebem.

PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:

Jarmuż tysiąc liści

Aplikacja B!Master

Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!

 

Aplikacja B!Master to: 

Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!

Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco

Baza wszystkich informacji w jednym miejscu

Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!

 

Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.

Pobierz aplikację