Stir-fry z Pepitkami z grochu i cukinii

Składniki

Pepitki z grochu łuskanego & cukinii

250 g

Kapusta pak choi

200 g

Szpinak świeży

100 g

Cebula

60 g

Papryka świeża

100 g

Grzyby shimeji

100 g

Szczypiorek

20 g

Olej sezamowy

50 ml

Sos sojowy

80 ml

Czosnek świeży

do smaku

Imbir świeży

do smaku

Papryka chili

do smaku

Sezam

według uznania

Liczba porcji

4 porcje

Czas przygotowania

20 minut

Składniki

Pepitki z grochu łuskanego & cukinii

250 g

Kapusta pak choi

200 g

Szpinak świeży

100 g

Cebula

60 g

Papryka świeża

100 g

Grzyby shimeji

100 g

Szczypiorek

20 g

Olej sezamowy

50 ml

Sos sojowy

80 ml

Czosnek świeży

do smaku

Imbir świeży

do smaku

Papryka chili

do smaku

Sezam

według uznania

Sposób przygotowania:

Pepitki gotować we wrzącej, lekko osolonej wodzie przez 8 minut. Zachować proporcje 5:1. Przelać zimną wodą. Odstawić.

Czosnek, chilli i imbir podsmażyć w woku na oleju sezamowym. Następnie dodać pak choi, szpinak, cebulę, grzyby oraz paprykę i chwilę podsmażyć. Pepitki połączyć z podsmażonymi składnikami, dodać resztę oleju sezamowego i sos sojowy.

Sezam uprażyć na suchej patelni.

Sposób podania:

Całość posypać sezamem i szczypiorkiem.

PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:

Aplikacja B!Master

Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!

 

Aplikacja B!Master to: 

Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!

Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco

Baza wszystkich informacji w jednym miejscu

Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!

 

Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.

Pobierz aplikację