TACOS CUCARACHA
przepis

TACOS CUCARACHA

  • role:
  • Składnik dania
  • Kulinarna podróż
SKŁADNIKI (10 porcji, 10 min):
Yummy Vegeburger Texas 10 szt.
Tortille kukurydziane 10 szt.
Guac`hummus:
Cieciorka PAKOWANA PRÓŻNIOWO 850 g
Dojrzałe avocado 4 sztuki
Tahini 100 g
Oliwa z oliwek 20 g
Do przybrania:
Korniszonki mini 400 g
Natka pietruszki
Pieprz z Espelette
Ser cheddar 500 g
Śmietana roślinna 300 g
Prażona cebula do dekoracji
Coulis z Pimenton de la ver do dekoracji
Sposób przygotowania:

Vegeburgery Yummy Texas rozmrozić w temperaturze +3°C i piec w temperaturze 210°C przez 8 minut.

Przygotować guac`hummus z podanych składników i wstawić do lodówki.

Śmietanę roślinną połączyć z tartym cheddarem.
Podgrzać tortille.

Sposób podania:


Połowę tortilli posmarować coulis z papryki Pimenton de la vera, następnie posmarować sosem guac`hummus, dodać Vegeburgery Yummy Texas pokrojone na 4 paski, dodać śmietanę cheddarową, korniszonki i prażoną cebulę. Tortillę zamknąć i spiąć drewnianą wykałaczką.