Tarta z pieczarkami z serem Roquefort

Składniki

Pieczarki krojone w zalewie

450 g

Masło

30 g

Ser Roquefort

150 g

Jajka

3 szt.

Śmietana

250 ml

Sól, pieprz

do smaku

Liczba porcji

4 porcje

Czas przygotowania

50 minut

Składniki

Pieczarki krojone w zalewie

450 g

Masło

30 g

Ser Roquefort

150 g

Jajka

3 szt.

Śmietana

250 ml

Sól, pieprz

do smaku

Sposób przygotowania:

Rozgrzać piekarnik do temp. 200°C.

Ciasto francuskie rozłożyć w formie do tarty, nakłuć widelcem i włożyć do piekarnika na ok. 10 minut. Roztopić masło i podsmażyć pieczarki. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Podsmażone pieczarki wyłożyć na wyjęte z piekarnika ciasto. W salaterce wymieszać jajka, śmietanę i ser Roquefort, masę wylać na ciasto wyłożone pieczarkami.

Wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 180°C na około 30 minut.

PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:

Aplikacja B!Master

Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!

 

Aplikacja B!Master to: 

Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!

Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco

Baza wszystkich informacji w jednym miejscu

Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!

 

Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.

Pobierz aplikację