Vegeburger z Pepitkami z czerwonej soczewicy i serkiem mascarpone
przepis

Vegeburger z Pepitkami z czerwonej soczewicy i serkiem mascarpone

  • role:
  • Składnik dania
  • Kulinarna podróż
SKŁADNIKI (1 porcja, 20 min):
Yummy Vegeburger Falafel 1 sztuka
Pepitki z czerwonej soczewicy & marchewki 50 g
Mascarpone 20 g
Marchewki 3 kolory 80 g
Patison zielony mini 20 g
Masło 20 g
Natka pietruszki 5 g
Sól, pieprz do smaku
Sposób przygotowania:

1. Pepitki gotować 8 minut we wrzącej, lekko osolonej wodzie, następnie przepłukać zimną wodą i odstawić.

2. Yummy Vegeburger usmażyć na patelni po 6 minut z każdej strony bez dodatku oleju. Odstawić.

3. Warzywa zblanszować na maśle i odstawić.

4. Wykorzystując tę samą patelnię podsmażyć Pepitki, dodać mascarpone i pietruszkę. Smażyć do momentu połączenia składników.

5. Składniki ułożyć na talerzu. Danie podawać na ciepło.

6. Gotowe!