Warzywne Pepitki z oliwą porową
przepis

Warzywne Pepitki z oliwą porową

  • role:
  • Składnik dania
  • Smak i zdrowie
SKŁADNIKI (5 porcji, 30 min):
Pepitki z cieciorki & kukurydzy 200 g
Brokuły MINUTE® 120 g
Groszek Cukrowy Młody Mrożony Snow Peas 100 g
Puree z Marchewki 100% WARZYW 250 g
Cukinia mini 1 sztuka
Rzodkiewka 5 sztuk
Parmezan 50 g
Oliwa porowa 50 ml
Orzeszki pinii 20 g
Olej rzepakowy 40 ml
Masło 40 g
Papryka Chili
Sól
Kumin
Sposób przygotowania:

Pepitki gotować we wrzącej, lekko osolonej wodzie przez 8 minut. Zachować proporcje 5:1. Przelać zimną wodą. Odstawić.

Puree z marchewki podgrzać na oleju. Dodać Pepitki, tarty parmezan, chili, sól i kumin.

Wszystkie warzywa podsmażyć na maśle. Orzeszki pinii uprażyć na suchej patelni i połączyć z warzywami.

Sposób podania:

Puree z Pepitkami ułożyć na talerzu i na wierzchu rozłożyć warzywa. Polać oliwą porową.