Vege sushi

Składniki

Pepitki z cieciorki & kukurydzy

400 g

Ocet ryżowy

150 ml

Cukier

60 g

Nori

10 sztuk

Ogórek świeży

1 sztuka

Szparagi zielone

15 sztuk

Serek śmietankowy

150 g

Imbir świeżo tarty

1 łyżka

Liczba porcji

10 porcji

Czas przygotowania

30 minut

Składniki

Pepitki z cieciorki & kukurydzy

400 g

Ocet ryżowy

150 ml

Cukier

60 g

Nori

10 sztuk

Ogórek świeży

1 sztuka

Szparagi zielone

15 sztuk

Serek śmietankowy

150 g

Imbir świeżo tarty

1 łyżka

Sposób przygotowania:

Pepitki gotować 8 minut we wrzącej, lekko osolonej wodzie. Zachować proporcje 5:1. Następnie wylać wodę, ale nie płukać. Ocet połączyć z cukrem i wymieszać z Pepitkami, odstawić do ostygnięcia.

Ogórek pokroić w prostokątne podłużne paski. Płat nori ułożyć na bambusowej macie, zwilżyć wodą. Następnie rozłożyć ok. 75-80 g wcześniej przygotowanych Pepitek na 3/4 powierzchni. Szparagi ugotować we wrzącej, lekko osolonej wodzie.

Serek śmietankowy połączyć ze startym imbirem, doprawić solą i pieprzem. Rozsmarować serek śmietankowy na Pepitkach, położyć paski ogórka i szparagi.

Sposób podania:

Zwinąć przy pomocy maty w okrągłe rolki, a następnie pokroić na porcje.

PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:

Aplikacja B!Master

Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!

 

Aplikacja B!Master to: 

Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!

Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco

Baza wszystkich informacji w jednym miejscu

Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!

 

Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.

Pobierz aplikację