Wrap śródziemnomorski

Składniki

Cieciorka pakowana próżniowo

1 kg

Grillowany duet czerwonej i żółtej papryki Service+

500 g

Wrap

10 sztuk

Świeże pomidory

500 g

Jogurt grecki

500 g

Cebula

200 g

Kolendra

do smaku

Curry w proszku

do smaku

Świeża mięta

do smaku

Szczypiorek

do smaku

Sól, pieprz

według uznania

Liczba porcji

10 porcji

Czas przygotowania

15 minut

Składniki

Cieciorka pakowana próżniowo

1 kg

Grillowany duet czerwonej i żółtej papryki Service+

500 g

Wrap

10 sztuk

Świeże pomidory

500 g

Jogurt grecki

500 g

Cebula

200 g

Kolendra

do smaku

Curry w proszku

do smaku

Świeża mięta

do smaku

Szczypiorek

do smaku

Sól, pieprz

według uznania

Sposób przygotowania:

Duet grillowanej papryki rozmrozić.

Pomidory i paprykę pokroić w drobną kosteczkę. Cebulę pokroić w kostkę. Paprykę, pomidory, cieciorkę i cebulę wymieszać z oliwą z oliwek, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać posiekaną kolendrę.

Przygotować sos mieszając jogurt grecki, posiekany szczypiorek i curry. Przyprawić solą i pieprzem do smaku.

Sposób podania:

Na wrapie ułożyć mieszankę warzyw, dodać delikatnie sos i udekorować świeżymi ziołami. Zwinąć.

PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:

Aplikacja B!Master

Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!

 

Aplikacja B!Master to: 

Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!

Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco

Baza wszystkich informacji w jednym miejscu

Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!

 

Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.

Pobierz aplikację