Zupa warzywna na sposób wschodni

Składniki

Pepitki z czerwonej soczewicy & marchewki

250 g

Wywar z gotowania Pepitek

1500 ml

Czosnek ząbek

1 sztuka

Cebula

150 g

Bób obrany

250 g

Pomidory bez skóry

250 g

Ziemniaki

400 g

Sumak

20 g

Papryka chili

1 g

Kumin

12 g

Czarnuszka

5 g

Olej rzepakowy

50 ml

Sól

do smaku

Świeże zioła

do smaku

Świeża mięta

do smaku

Liczba porcji

10 porcji

Czas przygotowania

45 minut

Składniki

Pepitki z czerwonej soczewicy & marchewki

250 g

Wywar z gotowania Pepitek

1500 ml

Czosnek ząbek

1 sztuka

Cebula

150 g

Bób obrany

250 g

Pomidory bez skóry

250 g

Ziemniaki

400 g

Sumak

20 g

Papryka chili

1 g

Kumin

12 g

Czarnuszka

5 g

Olej rzepakowy

50 ml

Sól

do smaku

Świeże zioła

do smaku

Świeża mięta

do smaku

Sposób przygotowania:

Pepitki gotować we wrzącej, lekko osolonej wodzie przez 8 minut. Zachować proporcje 5:1.

Przelać zimną wodą. Wywar z gotowania Pepitek zachować. Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć, a następnie dodać pokrojone ziemniaki. Podlać wywarem z gotowania Pepitek, dodać pomidory i ugotować. Po chwili dodać ugotowane Pepitki, sumak, chili i sól.

Sposób podania:

Zupę podać ze świeżymi ziołami.

PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:

Aplikacja B!Master

Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!

 

Aplikacja B!Master to: 

Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!

Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco

Baza wszystkich informacji w jednym miejscu

Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!

 

Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.

Pobierz aplikację