
Warzywa Brunoise – mistrzowskie cięcie dla szefów kuchni
Brunoise oznacza perfekcję w krojeniu warzyw – to technika znana i praktykowana przez szefów kuchni na całym świecie. Połączyliśmy najlepsze warzywa, perfekcyjną technikę i tak powstała nowa gama produktów: warzywa Brunoise B’Creative Bonduelle Food Service.
Techniki krojenia dla profesjonalistów
Cienkie jak zapałki paseczki julienne, grubsze paski jardinière, długie paski baton, kostki macédoine, swojskie cięcie paysanne to tylko niektóre z technik krojenia, które powinien opanować każdy szef kuchni. Jednak prawdziwym wyzwaniem jest staranna, drobna kosteczka – brunoise.
Wiemy, że odpowiednio przygotowany produkt to gwarancja udanego dania i odpowiedniej prezentacji, dlatego stworzyliśmy gamę warzyw ciętych w kostkę Brunoise – 4 popularnych warzyw z polskich upraw: brokułów, kalafiora, duetu marchewek i duetu cukinii. Kosteczki 4x4x4 mm (+/- 1 mm) pozwalają na wygodne i różnorodne zastosowanie w wielu daniach – od zup, przez risotta, aż po desery.
Oszczędzaj cenny czas w kuchni z gamą warzyw Brunoise B’Creative – postaw na wydajność!
Wiemy, jak cenny jest czas w gastronomii. Wykorzystaj go tworząc kreatywne dania – nie rozdrabniaj się krojąc warzywa w idealną kosteczkę. Warzywa Brunoise pozwalają bawić się formą, teksturą, kolorami i smakiem. Dzięki błyskawicznej obróbce zaraz po zbiorach, produkty z gamy Brunoise B’Creative to 100% najlepszych warzyw, bez utraty smaku, koloru i objętości. Wystarczy wyjąć produkt z mroźni i dodawać prosto do dań!
Warzywa Brunoise są:
- kolorowe i pełne smaku
- estetycznie pokrojone w kosteczkę 4x4x4 mm (+/- 1 mm)
- wygodne w przechowywaniu i użyciu: wystarczy dodać do potrawy bez konieczności obierania i mycia
- wyjątkowo smaczne o stabilnej strukturze – zachowują swój elegancki kształt w daniach
- estetyczne – stanowią dekorację każdego dania
- idealne w połączeniu ze składnikami skrobiowymi – roślinnymi Pepitkami, ryżem, fasolami czy kaszami
- uniwersalne – szybko się marynują przyjmując smak dowolnej marynaty
Do czego używać warzyw Brunoise B’Creative? Sprawdź szerokie zastosowanie!
- jako przystawka do sałatek, zapiekanek, omletów i jako składnik farszu
- niezastąpiony dodatek do zup, kremów warzywnych i wywarów
- w daniach głównych wspaniale sprawdzi się w takich potrawach risotto, gołąbki, składnik dodatków do dań głównych
- w śniadaniach i deserach wzbogacą zdrowe owsianki, placki, a nawet ciasta i ciasteczka
- daniom bankietowym dodadzą ciekawej struktury i prezentacji.
Odkryj wszystkie produkty z gamy Brunoise B’Creative

Zobacz inspiracje w najnowszych recepturach! >>
- Kalendarz upraw Bonduelle: w styczniu powstaje nasz plan
- Roślinne zakupy online dzięki Bonduelle Food Service i Frisco
- Kalendarz upraw Bonduelle: grudzień to czas cebuli
- Mix n’Go – sposób na sukces w dostawach
- Kalendarz upraw Bonduelle: w listopadzie króluje dynia i pasternak
- Warzywa Brunoise – mistrzowskie cięcie dla szefów kuchni
- Smooxie – owoce i warzywa przez cały rok!