Twoi klienci coraz częściej pytają o dania wegetariańskie? Nic dziwnego, osób na diecie bezmięsnej przybywa również w Polsce. Nie musisz dokonywać radykalnych zmian w swojej kuchni – wystarczy, że zadbasz o kilka najważniejszych kwestii. Najpierw jednak poznaj dobrze swojego wegetariańskiego klienta – jakie ma potrzeby, czego unika oraz co je najchętniej.

Wegetarianin – ogólna charakterystyka

Wegetarianin to osoba, która ze względów zdrowotnych lub światopoglądowych zdecydowała się na niejedzenie pokarmów mięsnych, ubocznych produktów odzwierzęcych pochodzących z uboju, a także ryb i owoców morza. 

Jeśli chcesz wiedzieć:

  • co je wegetarianin
  • czego unika wegetarianin
  • czego wegetarianin absolutnie nie zje
  • jakie są rodzaje wegetarianizmu
  • wyzwania dietetyczne wegetarianina
  • jak zbilansować posiłek wegetarianina

Czytaj więcej »

Nie masz jeszcze konta? Dołącz do Akademii Greenology i sięgnij po wiedzę prosto od specjalistów!

Chcesz rozwinąć swoje kompetencje w gastronomii?

Korzystaj z dedykowanych materiałów i narzędzi dla profesjonalistów HoReCa.

Zarejestruj się