Greenology – poznaj świat roślinnej kuchni!
Aktualności

Greenology – poznaj świat roślinnej kuchni!

Już 68%* Polaków deklaruje, że zamawiając potrawy w restauracjach bierze pod uwagę pozycje roślinne. Ponad 40%* z nas ogranicza lub całkowicie eliminuje produkty zwierzęce ze swojej diety. Roślinna kuchnia w Polsce to już więcej niż trend! Chcesz prowadzić rentowny biznes gastronomiczny? Dzięki Greenology poznasz lepiej swoich klientów i dostosujesz swoją ofertę do ich potrzeb!

 

Czym jest Greenology?
W Bonduelle Food Service wspieramy specjalistów z rynku HoReCa w rozwoju biznesu i osiąganiu ambitnych celów. Greenology to koncept, który pomaga rozwijać gastronomię w oparciu o kuchnię roślinną. Świat roślin to magia kolorów, struktur i smaków – to od nich wszystko się zaczyna. Rośliny smakują, ale też sycą – są podstawą niemal każdej diety. 
Poznaj narzędzia stworzone dla Twojego biznesu przez profesjonalistów Bonduelle Food Service: dietetyków, szefów kuchni, specjalistów HACCP i zarządzania gastronomią! Otwórz się na nowe i zarabiaj dzięki roślinnej kuchni.
Poznaj swoich klientów
Fleksitarianie, wegetarianie i weganie to obecnie trzy najszybciej rozwijające się grupy klientów restauracji. Szacuje się, że już ponad milion Polaków w wieku 18-65 lat całkowicie wyeliminowało ze swojej diety mięso**. 
Czy umiesz odpowiedzieć na zmieniające się potrzeby Twoich klientów? 
Czy Twoje menu zawiera odpowiednie propozycje dla każdej z tych grup? 
Czy wiesz, czym zastąpić mięso i produkty odzwierzęce w najbardziej popularnych daniach? 
Zastanawiasz się, w jakich roślinnych produktach odnajdziesz umami? 
Zajrzyj do świata Greenology i stań się specjalistą w dziedzinie roślinnych dań. To prostsze niż myślisz!

Czym jest Greenology?

W Bonduelle Food Service wspieramy specjalistów z rynku HoReCa w rozwoju biznesu i osiąganiu ambitnych celów. Greenology to koncept, który pomaga rozwijać gastronomię w oparciu o kuchnię roślinną. Świat roślin to magia kolorów, struktur i smaków – to od nich wszystko się zaczyna. Rośliny smakują, ale też sycą – są podstawą niemal każdej diety. 

Poznaj narzędzia stworzone dla Twojego biznesu przez profesjonalistów Bonduelle Food Service: dietetyków, szefów kuchni, specjalistów HACCP i zarządzania gastronomią! Otwórz się na nowe i zarabiaj dzięki roślinnej kuchni.

Poznaj swoich klientów

Fleksitarianie, wegetarianie i weganie to obecnie trzy najszybciej rozwijające się grupy klientów restauracji. Szacuje się, że już ponad milion Polaków w wieku 18-65 lat całkowicie wyeliminowało ze swojej diety mięso**. 

  • Czy umiesz odpowiedzieć na zmieniające się potrzeby Twoich klientów? 
  • Czy Twoje menu zawiera odpowiednie propozycje dla każdej z tych grup? 
  • Czy wiesz, czym zastąpić mięso i produkty odzwierzęce w najbardziej popularnych daniach? 
  • Zastanawiasz się, w jakich roślinnych produktach odnajdziesz umami? 

Zajrzyj do świata Greenology i stań się specjalistą w dziedzinie roślinnych dań. To prostsze niż myślisz!

*źródło: https://roslinniejemy.org/ 
**źródło: raport „Rozwój Kultury Kulinarnej w Polsce 2010-2020” - pyszne.pl