Bób w paście harissa z keftą z jagnięciny i chlebkiem pita
przepis

Bób w paście harissa z keftą z jagnięciny i chlebkiem pita

  • role:
  • Idealne połączenie
  • Kulinarna podróż
SKŁADNIKI (10 porcji):
Bób Bardzo Drobny MINUTE® 1000 g
Puree z Dyni 100% Warzyw 400 g
Sałata 5 szt.
Kefta z jagnięciny 10 szt.
Serek śmietankowy 100 g
Masło 50 g
Pasta Harissa 1 łyżka stołowa
Świeża kolendra 1/2 pęczka
Natka pietruszki 1/2 pęczka
Małe chlebki pita 15 szt.
Sól, pieprz do smaku
Sposób przygotowania:

Puree z dyni rozmrozić, podgrzewać przez 2 minuty do uzyskania temp. 70°C wewnątrz produktu, schłodzić. Wymieszać serek śmietankowy z puree z dyni i doprawić do smaku solą i pieprzem. Tak przygotowanym puree napełnić rękaw cukierniczy. Na patelni podgrzać kefty jagnięce i odstawić je w ciepłe miejsce. Podgrzać małe chlebki pita. Ma szybkim ogniu podgrzać oliwę, krótko podsmażyć połówki sałaty "Sucrine" i lekko posolić. Bób wymieszać z pastą harissa i podgrzać na maśle, posolić. Ułożyć wszystko na talerzu i udekorować pociętymi ziołami.