Buddha Bowl
przepis

Buddha Bowl

  • role:
  • Smak i zdrowie
SKŁADNIKI (10 porcji, 30 min):
Fasola Borlotti Pakowana Próżniowo 1240 g
Kukurydza Grillowana – Połówki Kolby 1000 g
Brokuły MINUTE® 1000 g
Bataty 3 szt.
Kasza jaglana gotowana 800 g
Śmietana kremówka 300 g
Sos sojowy 50 g
Sok z limonki 2 ml
Papryka, sól, pieprz, woda
Świeża kolendra
Ziarna sezamu
Olej z pestek słonecznika
Sposób przygotowania:

Fasolę Borlotti wyjąć z opakowania, odcedzić.

Bataty pokroić w kostkę, przyprawić papryką i olejem z pestek winogron i przyrumienić w piecu. Pod koniec pieczenia dodać kukurydzę grillowaną.

Brokuły podsmażyć na tłuszczu i odstawić.

Przygotować sos: wymieszać śmietanę z sosem sojowym, sokiem z limonki i rozrzedzić wodą.

Składniki ułożyć harmonijnie w miseczce zaczynając od kaszy jaglanej w środku miseczki. Pozostałe składniki ułożyć (każdy oddzielnie) wokół kaszy.

Całość polać sosem, posypać posiekaną kolendrą i ziarnami sezamu.