
przepis
Buddha Bowl
2018-07-24 11:02:38
- role:
- Smak i zdrowie
SKŁADNIKI
(10
porcji,
30 min):
Fasola Borlotti Pakowana Próżniowo | 1240 g |
Kukurydza Grillowana – Połówki Kolby | 1000 g |
Brokuły MINUTE® | 1000 g |
Bataty | 3 szt. |
Kasza jaglana gotowana | 800 g |
Śmietana kremówka | 300 g |
Sos sojowy | 50 g |
Sok z limonki | 2 ml |
Papryka, sól, pieprz, woda | |
Świeża kolendra | |
Ziarna sezamu | |
Olej z pestek słonecznika |
Sposób przygotowania:
Fasolę Borlotti wyjąć z opakowania, odcedzić.
Bataty pokroić w kostkę, przyprawić papryką i olejem z pestek winogron i przyrumienić w piecu. Pod koniec pieczenia dodać kukurydzę grillowaną.
Brokuły podsmażyć na tłuszczu i odstawić.
Przygotować sos: wymieszać śmietanę z sosem sojowym, sokiem z limonki i rozrzedzić wodą.
Składniki ułożyć harmonijnie w miseczce zaczynając od kaszy jaglanej w środku miseczki. Pozostałe składniki ułożyć (każdy oddzielnie) wokół kaszy.
Całość polać sosem, posypać posiekaną kolendrą i ziarnami sezamu.