Buddha bowl z Pepitkami

Składniki

Pepitki z grochu łuskanego & cukinii

700 g

Fasola edamame gotowana

100 g

Mango pokrojone w kostkę

200 g

Awokado

5 sztuk

Rzodkiewka

10 sztuk

Gotowany ryż czerwony

800 g

Tahini

100 g

Sok z limonki

1 sztuka

Sok z cytryny

1 sztuka

Woda

300 ml

Czarny sezam

wedle uznania

Kolendra świeża

do smaku

Liczba porcji

10 porcji

Czas przygotowania

20 minut

Składniki

Pepitki z grochu łuskanego & cukinii

700 g

Fasola edamame gotowana

100 g

Mango pokrojone w kostkę

200 g

Awokado

5 sztuk

Rzodkiewka

10 sztuk

Gotowany ryż czerwony

800 g

Tahini

100 g

Sok z limonki

1 sztuka

Sok z cytryny

1 sztuka

Woda

300 ml

Czarny sezam

wedle uznania

Kolendra świeża

do smaku

Sposób przygotowania:

Pepitki gotować 8 minut we wrzącej, lekko osolonej wodzie. Zachować proporcje 5:1. Następnie przepłukać zimną wodą i odstawić.

Awokado pokroić w kostkę i skropić sokiem z cytryny.
Zaczynając od ryżu, ułożyć estetycznie w miseczkach wszystkie składniki.

Przygotować sos: połączyć wszystkie składniki i dokładnie wymieszać. Każdą porcję wykończyć polewając sosem, dekorując sezamem i świeżą kolendrą.

PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:

Aplikacja B!Master

Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!

 

Aplikacja B!Master to: 

Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!

Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco

Baza wszystkich informacji w jednym miejscu

Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!

 

Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.

Pobierz aplikację