Budyń jaglany z polewą Smooxie Berry Brew
przepis

Budyń jaglany z polewą Smooxie Berry Brew

  • role:
  • Smak i zdrowie
  • Przekąska
SKŁADNIKI (4 porcje, 30 min):
Surowa kasza jaglana 150 g
Mleko (krowie lub roślinne - kokosowe lub migdałowe) 300 ml
Banan lub masło orzechowe (opcjonalnie)
Prażone orzechy Do dekoracji
POLEWA:
Smooxie Berry Brew 250 g
Cukier puder Do smaku
Sposób przygotowania:

Kaszę jaglaną kilkakrotnie opłukać w ciepłej wodzie, następnie przełożyć do garnka i zalać 200 ml mleka. Gotować na małym ogniu aż do całkowitego wchłonięcia płynu. Zmiksować kaszę w blenderze do uzyskania gładkiej masy (wraz z bananem lub masłem orzechowym). Dodać resztę mleka, podgrzanego. Zmiksować na gładki mus.

Polewa Smooxie Berry Brew:

Mieszankę rozmrozić i wymieszać z cukrem pudrem, podgrzać do uzyskania jednolitej polewy.



SPOSÓB PODANIA:

Budyń przełożyć do miseczek, polać polewą Smooxie Berry Brew i posypać prażonymi orzechami.