Burger z czerwoną kapustą i marchewką
przepis

Burger z czerwoną kapustą i marchewką

  • role:
  • Idealne połączenie
  • Składnik dania
SKŁADNIKI (1 porcja, 15 min):
Czerwona Kapusta z Jabłkiem 100 g
Marchewka Tarta PAKOWANA PRÓŻNIOWO 100 g
siekany koperek 20 g
cukier 1 łyżka
sól, pieprz do smaku
sok z cytryny do smaku
olej i ocet winny do smaku
bułka brioche lub sezamowa 1 szt.
sos majonezowy według uznania
roszponka według uznania
czerwona cebula kilka plastrów
grillowany burger wołowy 1 szt.
ogórek świeży kilka plastrów
Sposób przygotowania:

Pasta z kapusty:

Do 100 g kapusty i 100 g marchewki dodać 20 g posiekanego koperku, łyżkę cukru, sól, pieprz, sok z cytryny, olej i ocet winny. Wszystkie składniki wymieszać.

SPOSÓB PODANIA:

Bułkę przekroić i zgrillować, następnie posmarować sosem majonezowym. Na spodniej stronie położyć roszponkę, plasterki cebuli, zgrillowanego burgera wołowego, porcję pasty z kapusty, ogórek. Na końcu przykryć wierzchnią stroną bułki.