
przepis
Burger z czerwoną kapustą i marchewką
2022-01-11 20:06:40
- role:
- Idealne połączenie
- Składnik dania
SKŁADNIKI
(1
porcja,
15 min):
Czerwona Kapusta z Jabłkiem | 100 g |
Marchewka Tarta PAKOWANA PRÓŻNIOWO | 100 g |
siekany koperek | 20 g |
cukier | 1 łyżka |
sól, pieprz | do smaku |
sok z cytryny | do smaku |
olej i ocet winny | do smaku |
bułka brioche lub sezamowa | 1 szt. |
sos majonezowy | według uznania |
roszponka | według uznania |
czerwona cebula | kilka plastrów |
grillowany burger wołowy | 1 szt. |
ogórek świeży | kilka plastrów |
Sposób przygotowania:
Pasta z kapusty:
Do 100 g kapusty i 100 g marchewki dodać 20 g posiekanego koperku, łyżkę cukru, sól, pieprz, sok z cytryny, olej i ocet winny. Wszystkie składniki wymieszać.
SPOSÓB PODANIA:Bułkę przekroić i zgrillować, następnie posmarować sosem majonezowym. Na spodniej stronie położyć roszponkę, plasterki cebuli, zgrillowanego burgera wołowego, porcję pasty z kapusty, ogórek. Na końcu przykryć wierzchnią stroną bułki.