Burger ze Snackiem ze szpinakiem, sosem bbq i grillowaną papryką
przepis

Burger ze Snackiem ze szpinakiem, sosem bbq i grillowaną papryką

  • role:
  • Składnik dania
SKŁADNIKI (10 porcji, 15 min):
Snack ze szpinakiem, groszkiem i provolone 30 szt.
Grillowany Duet Czerwonej i Żółtej Papryki 500 g
Sos BBQ 100 g
Bułka pełnoziarnista 10 szt.
Chipsy ziemniaczane 100 g
Rukola 80 g
Oliwa z oliwek extra vergine do smaku
Sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:

Snack ze szpinakiem i serem provolone upiec w piecu w temperaturze 210°C przez 8 minut.

Grillowaną paprykę podgrzać w kuchence mikrofalowej przez 1 minutę, doprawić oliwą, solą i pieprzem. Bułki przekroić i zgrillować, następnie posmarować sosem BBQ, rozłożyć po 3 sztuki Snacków ze szpinaku na każdej bułce, a także paprykę i rukolę.

SPOSÓB PODANIA:

Burgery podawać na deseczce w towarzystwie porcji chipsów ziemniaczanych.