
przepis
Burger ze Snackiem ze szpinakiem, sosem bbq i grillowaną papryką
2021-10-28 15:56:11
- role:
- Składnik dania
SKŁADNIKI
(10
porcji,
15 min):
Snack ze szpinakiem, groszkiem i provolone | 30 szt. |
Grillowany Duet Czerwonej i Żółtej Papryki | 500 g |
Sos BBQ | 100 g |
Bułka pełnoziarnista | 10 szt. |
Chipsy ziemniaczane | 100 g |
Rukola | 80 g |
Oliwa z oliwek extra vergine | do smaku |
Sól i pieprz | do smaku |
Sposób przygotowania:
Snack ze szpinakiem i serem provolone upiec w piecu w temperaturze 210°C przez 8 minut.
Grillowaną paprykę podgrzać w kuchence mikrofalowej przez 1 minutę, doprawić oliwą, solą i pieprzem. Bułki przekroić i zgrillować, następnie posmarować sosem BBQ, rozłożyć po 3 sztuki Snacków ze szpinaku na każdej bułce, a także paprykę i rukolę.
SPOSÓB PODANIA:Burgery podawać na deseczce w towarzystwie porcji chipsów ziemniaczanych.