Chłodnik z dyni i mleczka kokosowego
przepis

Chłodnik z dyni i mleczka kokosowego

  • role:
  • Składnik dania
  • Smak i zdrowie
  • Kulinarna podróż
SKŁADNIKI (1 porcja, 30 min):
Puree z Dyni 100% Warzyw 240 g
Szparagi Białe 8 szt.
Brzoskwinie z puszki 3 szt.
Mleczko kokosowe 250 ml
Bób Bardzo Drobny MINUTE® 20 szt.
Imbir świeży 2 cm
Cynamon 1 łyżeczka
Sól do smaku
Sposób przygotowania:

Dynię włożyć do rondelka, dodać mleko kokosowe i gotować na wolnym ogniu aż składniki się połączą. Pod koniec gotowania dodać imbir, brzoskwinie, cynamon i doprawić do smaku. Wszystkie składniki przełożyć do malaksera i zmiksować na gładką, jednolitą masę.

Chłodnik mam mieć konsystencje zupy krem, jeżeli jest za gęsty dolać wody do osiągnięcia właściwej konsystencji. Włożyć do lodówki do całkowitego wystygnięcia. Białe szparagi pokroić w krążki i dołożyć dekoracyjnie na górę naszego chłodnika. Bób ugotować, obierać i pokruszyć na wierzch chłodnika. Całość dekorujemy mikro ziołami np. mikro zioła groszku.