Chłodnik z rzodkiewki i buraczków

Składniki

Buraczki tarte pakowane próżniowo

250 g

Rzodkiewka

3 pęczki

Jajka ugotowane na twardo

3 szt.

Masło

75 g

Mąka

35 g

Śmietana

200 ml

Bulion warzywny

200 ml

Sól

Pieprz

Liczba porcji

10 porcji

Czas przygotowania

80 minut

Składniki

Buraczki tarte pakowane próżniowo

250 g

Rzodkiewka

3 pęczki

Jajka ugotowane na twardo

3 szt.

Masło

75 g

Mąka

35 g

Śmietana

200 ml

Bulion warzywny

200 ml

Sól

Pieprz

Sposób przygotowania:

Połowę masła roztopić w rondelku, dodać mąkę i dokładnie wymieszać. Dodać bulion i śmietanę. Pokroić rzodkiewkę w plastry, podsmażyć na maśle, dodać buraki. Wszystko zmiksować, doprawić do smaku. Wstawić do lodówki na minimum 1 godzinę.

Sposób podania:

Podawać schłodzone z kawałkiem jajka na twardo.

PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:

BURACZKI CZERWONE TARTE PAKOWANE PRÓŻNIOWO

Aplikacja B!Master

Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!

 

Aplikacja B!Master to: 

Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!

Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco

Baza wszystkich informacji w jednym miejscu

Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!

 

Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.

Pobierz aplikację