
przepis
Cieciorka z dynią po indyjsku
2020-09-15 14:30:54
- role:
- Składnik dania
- Smak i zdrowie
SKŁADNIKI
(10
porcji,
20 min):
Cieciorka PAKOWANA PRÓŻNIOWO | 600 g |
Dynia w Kostkach | 600 g |
Czerwona cebula pokrojona w kostkę | 1 sztuka |
Orzechy laskowe siekane | 200 g |
Ziarna kolendry | do smaku |
Papryka chili | do smaku |
Garam masala | do smaku |
Szczypiorek siekany | do smaku |
Oliwa z oliwek | według uznania |
Ocet | według uznania |
Sposób przygotowania:
W woku na oliwie z oliwek uprażyć orzechy laskowe i ziarna kolendry. Dodać paprykę, garam masala i podsmażać przez 1-2 minuty.
Dodać Dynię w kostkach Bonduelle Food Service, podsmażyć. Następnie dodać czerwoną cebulę, zdeglasować całość octem.
Dodać Cieciorkę Bonduelle Food Service i dokładnie wymieszać.
Sposób podania:
Wyłożyć na talerz i posypać szczypiorkiem.