Cieciorka z dynią po indyjsku
przepis

Cieciorka z dynią po indyjsku

  • role:
  • Składnik dania
  • Smak i zdrowie
SKŁADNIKI (10 porcji, 20 min):
Cieciorka PAKOWANA PRÓŻNIOWO 600 g
Dynia w Kostkach 600 g
Czerwona cebula pokrojona w kostkę 1 sztuka
Orzechy laskowe siekane 200 g
Ziarna kolendry do smaku
Papryka chili do smaku
Garam masala do smaku
Szczypiorek siekany do smaku
Oliwa z oliwek według uznania
Ocet według uznania
Sposób przygotowania:

W woku na oliwie z oliwek uprażyć orzechy laskowe i ziarna kolendry. Dodać paprykę, garam masala i podsmażać przez 1-2 minuty.

Dodać Dynię w kostkach Bonduelle Food Service, podsmażyć. Następnie dodać czerwoną cebulę, zdeglasować całość octem.

Dodać Cieciorkę Bonduelle Food Service i dokładnie wymieszać.

Sposób podania:

Wyłożyć na talerz i posypać szczypiorkiem.