Creme patissiere z owsianką i musem ze Smooxie Orange Twist
przepis

Creme patissiere z owsianką i musem ze Smooxie Orange Twist

  • role:
  • Smak i zdrowie
  • Przekąska
SKŁADNIKI (4 porcje, 20 min):
Mleko 200 ml
Żółtko 3 szt.
Cukier 40 g
Skrobia ziemniaczana 20 g
Laska wanilii 1 szt.
Smooxie Orange Twist 150 g
Owsianka 100 g
Borówka, physalis do dekoracji
Sposób przygotowania:

Do rondla wlać mleko i dodać ziarenka z przekrojoną wzdłuż laski wanilii. Zagotować i odstawić na bok.

Żółtka utrzeć z cukrem do zgęstnienia, dodać skrobię i przez sito wcześniej przygotowane ciepłe mleko. Połączone składniki wlać z powrotem do rondla, wsypać owsiankę i gotować ok 3 minuty na małym ogniu, cały czas delikatnie mieszając. Połączone składniki przelać do pojemnika, wrzucić zamrożone brykiety Smooxie Orange Twist i ozdobić owocami.



SPOSÓB PODANIA:

Krem przełożyć do słoiczków. Można przełożyć warstwami z ciasteczkami Smooxie Sunny Side.