Czarny makaron z marchewką, korzeniem pietruszki, brukselką i krewetkami
przepis

Czarny makaron z marchewką, korzeniem pietruszki, brukselką i krewetkami

  • role:
  • Idealne połączenie
  • Składnik dania
SKŁADNIKI (1 porcja, 35 min):
MARCHEWKA ŻÓŁTA, KORZEŃ PIETRUSZKI I POŁÓWKI BRUKSELKI 50 g
Makaron z sepią 100 g
Suszone pomidory 20 g
Krewetki 4 sztuki
Szalotka 1 sztuka
Czosnek 1 ząbek
Bulion warzywny 100 ml
Masło 50 g
Natka pietruszki
Młode listki szpinaku „baby” według uznania
Sposób przygotowania:

Makaron ugotować al dente.

Na maśle podsmażyć czosnek z posiekaną szalotką. Dodać warzywa i suszone pomidory.

Podlać bulionem i dorzucić masło. Wrzucić krewetki i dusić 2 minuty jednocześnie emulgując sos. Dorzucić makaron i posiekaną natkę pietruszki razem z listkami szpinaku. Całość wymieszać i podawać na ciepło.