Dyniowe cappucino

Składniki

Dynia w kostkach

1000 g

Cebula w plastrach

100 g

Oliwa z oliwek

wedle uznania

Bulion drobiowy

1500 ml

Śmietana z mascarpone

300 g

Masło

80 g

Smażona cebula

wedle uznania

Sól

do smaku

Pieprz

do smaku

Gałka muszkatołowa

do smaku

Liczba porcji

10 porcji

Czas przygotowania

30 minut

Składniki

Dynia w kostkach

1000 g

Cebula w plastrach

100 g

Oliwa z oliwek

wedle uznania

Bulion drobiowy

1500 ml

Śmietana z mascarpone

300 g

Masło

80 g

Smażona cebula

wedle uznania

Sól

do smaku

Pieprz

do smaku

Gałka muszkatołowa

do smaku

Sposób przygotowania:

Cebulę podsmażyć na oliwie z oliwek

Dodać dynię (zamrożoną), podsmażyć kilka minut, a następnie zalać bulionem drobiowym.

Gotować 30 minut i doprowadzić do wrzenia.

Zmiksować dokładnie blenderem do uzyskania aksamitnej konsystencji.

Doprawić do smaku, a następnie dodać masło pokrojone w kostkę i dokładnie wymieszać.

Śmietanę ubić.

Sposób podania:

Serwować w szklaneczce z dodatkiem bitej śmietany. Posypać smażoną cebulą.

PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:

Dynia w kostkach

Aplikacja B!Master

Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!

 

Aplikacja B!Master to: 

Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!

Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco

Baza wszystkich informacji w jednym miejscu

Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!

 

Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.

Pobierz aplikację