Zapraszamy na nową stronę

greenology.pl

Falafel z ryżem basmati z groszkiem i czerwoną papryką
przepis

Falafel z ryżem basmati z groszkiem i czerwoną papryką

  • role:
  • Składnik dania
SKŁADNIKI (10 porcji, 20 min):
FALAFEL Z CIECIORKI I KUKURYDZY 30 szt.
Groszek Konserwowy Bardzo Drobny 200 g
Ugotowany ryż basmati 500 g
Czerwona papryka 150 g
Kiełki do dekoracji
Oliwa z oliwek extra vergine do smaku
Sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:

Falafele upiec w piecu w temperaturze 210°C przez 8 minut.

W międzyczasie w misce przykrytej folią spożywczą ugotować ryż według sposobu przygotowania na opakowaniu. Groszek podgrzać w kuchence mikrofalowej przez 1 minutę. Paprykę pokroić w drobną kostkę. Warzywa wymieszać z ryżem basmati, doprawić do smaku oliwą, solą i pieprzem.

SPOSÓB PODANIA:

Ryż wsypać do miseczek, a na wierzchu rozłożyć falafele. Udekorować kiełkami.